تهیه و تنظیم از : امید امامی
در مقاله گذشته با مبحث راه رفتن یا قدم زدن با چوب اسکی آشنا شدید. اغلب کسانی که مطلب پیشین ما را خوانده اند در ذهن خود این مورد را به عنوان سوال مطرح خواهند کرد که حال بعد از چند متر راه رفتن بر روی برفها چگونه تغییر مسیر بدهیم و یا دور بزنیم. در این مقاله با اصول دور زدن در روی برفها آشنا خواهید شد. عموما دو نوع چرخش و یا تغییر مسیر اصلی در اسکی داریم که مربیان در تمام دنیا بدان اشاره میکنند. در ادامه هر دوی این روشها توضیح داده میشوند.
روش اول: چرخش ۱۸۰ درجه
در این روش یکی از پاهها را از زمین بلند میکنیم و در حالی که پنجه های پاهها به صورت عمود بر زمین قرار میگیرد یعنی چوب اسکی هم عمودی میگردد و سپس در همان سمت پایی را که از زمین بلند شده با چرخش ۱۸۰ درجه بر روی زمین قرار میدهیم. در این روش باید دست مخالف پای حرکتی در جلوتر قرار گیرد و دست موافق پا، عقب تر قرار گیرد. به مراحل یک و دو که در تصاویر زیر نشان داده شده است توجه کنید.
در روش فوق توجه داشته باشید که تنه نیز به همراه پای متحرک گردش داشته باشد و باتوم دست موافق پای متحرک، در پشت و عقب قرار گیرد تا با پای متحرک برخورد نکند. برای درک بهتر حرکت انیمیشن و تصاویر را با دقت نگاه نمائید و چندین بار در روی پیست اجرا کنید.
روش دوم: چرخش ساعتی
این روش همانگونه که از نامش پیدا است چرخشی است درجهت حرکت عقربه های ساعت. همانگونه که در انیمیشن زیر میبینید در این روش شما به آرامی تغییر زاویه میدهید و شما ۰ تا ۳۶۰ درجه در اختیار دارید تا تغییر جهت دهید. این روش از مقبول ترین روشها در پیستهای اسکی میباشد.
در این مرحله پای راست نیز به پای چپ ملحق میگردد و دوباره حرکت پای چپ به مانند مرحله قبل ازآن آغاز میگردد.
لطفا برای درک بهتر حرکت آن را در منزل تمرین کنید. هر دوی این مهارتها و حرکات در جلسات قبل از ورود به پیست بدون استفاده از چوب و به طور فرضی در منزل قابل تمرین کردند هستند. برای اینکه در پیست، اسکی باز متبحری باشید بایستی در منزل نیز یا در محل کار بدان فکر کرده و خود را در وضعیت حرکت تجسم نمائید.
لطفا با توجه به انیمیشن های موجود تمرینات خود را الگو سازی نمائید.